20 april 2012

Vakantie goedkoopst in Hongarije

Hongarije is dit jaar het goedkoopste vakantieland van Europa. Prijzen van hotels en restaurants zijn 51 procent lager dan die in eigen land. De goedkoopste landen bevinden zich in Oost-Europa, de duurste in Scandinaviƫ. Uitschieter is Noorwegen. Daar overnachten en dineren is 75 procent duurder dan in Nederland.

Nederlanders moeten voor een goedkope vakantie naar het oosten van Europa, leert onderzoek naar prijzen in twintig vakantielanden.

In landen als Polen, Tsjechiƫ en Slowakije zijn de prijzen voor overnachtingen en diners ruim 30 procent lager dan in Nederland. Dit blijkt uit een vergelijking van het ING Economisch Bureau. Hongarije is het goedkoopst, met prijzen die 51 procent lager liggen dan hier.

Ook Spanje, Portugal en Griekenland, zuidelijke landen die in crisis verkeren, zijn goedkope bestemmingen. Ze zijn 5 tot 20 procent goedkoper dan Nederland. Nederland is ook niet duur, prijzen in tien landen liggen hoger. Twijfel je over buurlanden, dan kun je het best naar Duitsland. Daar liggen prijzen 3 procent lager, terwijl Belgen 7 procent meer rekenen dan Nederlandse hotels en restaurants. (bron: De Telegraaf)