6 april 2011

Langalló

ingrediënten voor de bodem:
500 gram bloem (bij voorkeur broodmeel)
20 gram gekookte aardappelen
175 gram zure room (kefir)
3 theelepels zout
1 theelepel suiker
200-230 ml water (handwarm)
25 g verse gist

ingrediënten voor de topping:
175 gram zure room (kefir)
1 theelepel zout
3 teentjes knoflook
bacon, fijngesneden
lente-ui / ui

Meng de gist, de suiker en ongeveer drie eetlepels van de bloem door het lauwe water. Laat dit gistdeeg ongeveer een half uur op een warme plaats reizen. Meng de rest van de bloem, de (afgekoelde en verkruimelde) aardappelen, de room en het zout door het gistdeeg en kneed dit zo’n 15 minuten. Laat het deeg opnieuw een half uur reizen op een warme plaats tot het ongeveer in omvang verdubbeld is. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van iets minder dan 1 cm dik en leg het op een bakplaat. Laat het 10 minuten garen in een oven van 200 graden (180 graden hete lucht)

Meng ondertussen de zure room met het zout en de geperste knoflook en snijdt de bacon en de lente ui fijn. Haal het deeg uit de oven en verdeel de zure room over het deeg en bestrooi het geheel met de bacon en lente ui. Zet het terug in de oven en gaar het af in zo’n 15 á 20 minuten. Naderhand kan er nog kaas overheen gestrooid worden.