Het onderstaande recept is voor vier personen.
Ingrediënten: 1000 gram kippen-, varkens- of rundvlees, 2 Hongaarse puntpaprika’s of 1 Nederlandse paprika, 4 kleine tomaten, 3 middelgrote uien, 2 winterpenen, 2 aardappelen, paprikapoeder, karwijzaad, zout, bouillonblokjes en zonnebloemolie.
Snijdt de uien in blokjes en fruit deze in een royale hoeveelheid zonnebloemolie. Wanneer ze glazig zijn zet het vuur uit en voeg twee royale eetlepels paprikapoeder toe. Roer dit tot een smeuïg geheel en voeg eventueel olie toe. Zet het vuur op de hoogste stand en wanneer de uien heet zijn voeg het vlees toe. Roer dit om zodat het vlees rood kleurt. Voeg een scheutje water toe en roer tot dit is opgenomen door het vlees. Herhaal dat twee keer.
Voeg de klein gesneden tomaten en paprika’s en winterpeen toe en een royale lepel karwijzaad. Voeg water toe tot je een soep krijgt van ruim 2 liter. Voeg bouillonblokjes en zout toe en laat het geheel 2 ½ uur (bij kip 1 uur) garen op laag vuur. Voeg na twee uur de in blokjes gesneden aardappel toe.
Breng de soep op smaak met de gulyascreme.
Eet smakelijk!