11 oktober 2009
Pompoensoep
Nu de herfst ook hier toch echt gaat beginnen zie je op de markt en in de winkels pompoenen liggen in allerlei soorten en maten. In Hongarije wordt de pompoen als groente gegeten maar ook als hoofdingrediënt gebruikt voor pompoensoep. Er zijn veel verschillende recepten en het recept dat wij met jullie willen delen hebben wij de afgelopen weken zelf ontwikkeld en wij vinden deze dan ook heel erg lekker. De pompoen die voor deze soep het meest geschikt is, is de ronde of kegelvormige oranje pompoen, vanwege zijn iets zoetere smaak.
Wat heb je nodig:
Eén á anderhalve kilo pompoenvlees (zonder schil en zaadlijst)
2 middelgrote geschilde aardappelen
2 kleine limoenen
bouillon
2 teentjes knoflook
crème fraîche
Snij de pompoen en aardappelen in blokjes. Verhit een paar eetlepels olie in een grote soeppan. Fruit de kleingesneden teentjes knoflook aan en voeg de pompoen toe. Schep deze een paar minuten lang om en voeg daarna de aardappelen toe. Doe de bouillon erbij tot het geheel net onder staat en breng dit aan de kook. Laat het zachtjes doorkoken tot de aardappel en pompoen gaar zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot er een stevige gladde massa ontstaat. Voeg net zoveel bouillon toe tot de soep voor u de juiste dikte heeft. Voeg het sap van de uitgeperste limoenen toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.Voeg, wanneer de soep al is opgeschept, een ruime eetlepel crème fraîche toe en strooi wat fijngesneden muntblad er overheen.
Eet smakelijk!